Community

Ondersteunde Communicatie voor corona-zorg


Dit artikel is met toestemming overgenomen uit de Nieuwsbrief Oktober 2020 van de vereniging Angelman Syndroom Nederland.
Auteur: Dr. Maartje Radstaake‐ten Hooven, gedragswetenschapper ENCORE Expertisecentrum Angelmansyndroom (EAS)

We blijven vanuit het Expertisecentrum ook, of juist, in deze tijd actief rondom het stimuleren van het gebruik van ondersteunde communicatie. Zo gebruiken we sinds kort op de poli een communicatiekaart om beter te communiceren over het lichamelijk onderzoek (zie onder). Daarnaast kan het kind of de volwassene met Angelman syndroom ook zelf terug communiceren met behulp van de kaart! Meerdere kinderen hebben dat al gedaan en we zien dat het ook verhelderend en afleidend werkt tijdens het onderzoek.

OC en coronavirus

Op http://www.isaac-nf.nl/oc-en-coronavirus staan twee boeken. Deze zijn gratis te downloaden voor iedereen die deze wil gebruiken. Het eerste, 'De coronatest' gaat over hoe zo'n test in zijn werk gaat. Het tweede boek gaat over 'De gevolgen van het Coronavirus' en dan met name de beperkingen die er door worden opgelegd.

DeCoronatestCover.png

Doordat beide boeken in PowerPoint formaat worden gedeeld, kunt u deze volledig aanpassen aan uw wensen, zodat het optimaal bij uw situatie past. Het zijn slechts voorbeelden van hoe een boek eruit kan zien. Door de informatie zo te brengen, is het overzichtelijk voor het kind of de volwassene met Angelman syndroom en kan hij/zij er ook zelf in kijken. Daarnaast wordt er ook stilgestaan bij de emoties die corona opwekt.

OC Leidraad

Ten slotte; de ISAAC‐NF heeft (in de eerste week van oktober een online congres gegeven genaamd: 'De OC Leidraad: als het om ondersteunde communicatie gaat', met veel aandacht voor het gebruik van ondersteunde communicatie in de praktijk. Alle webinars zijn opgenomen en terug te kijken voor 25 euro, aanmelden kan via: https://www.isaac‐nf.nl/congres‐isaac‐nf‐2020

De Leidraad ondersteunde communicatie is tevens via deze link te downloaden, met hierin alle informatie om op een goede manier een (door)start te maken met ondersteunde communicatie.

Page history
Last modified by Chequita Ketelaar-Damen on 2020/10/28 10:06
Created by Chequita Ketelaar-Damen on 2020/10/28 10:01

About the website contents

 

All of the information on this WebSite is for education purposes only. The place to get specific medical advice, diagnoses, and treatment is your doctor. Use of this site is strictly at your own risk. If you find something that you think needs correction or clarification, please let us know at: 

Send a email: wiki@waihonapedia.org