informatie

Pijn en Gedrag


Pijn en Gedrag

Pijn kan bij CdLS veroorzaakt worden door tandheelkundige problemen, blaas- en bovenste luchtweginfecties (inclusief oren en sinussen), gastro-oesofageale reflux ziekte (GERD) en/of heupafwijkingen. GERD is een aandoening waarbij een zwakte van de spieren boven de maag ervoor zorgt dat er maagzuur  in de oesofagus kan komen. Door hun beperkte communicatievaardigheden, kan het voor individuen met CdLS onmogelijk zijn om pijn te melden en het kan moeilijk zijn om de oorzaak te achterhalen (65). Pijn bij CdLS kan leiden tot substantiële gedragsproblemen.

Er zijn schalen ontwikkeld om pijn te identificeren bij individuen met communicatieproblemen. Als het vermoeden bestaat dat een persoon met CdLS pijn heeft, kan de FLACC schaal (voor Face  - gezicht -, Legs - benen -, Activity - activiteit -, Cry - huilen -, Consolability - troostbaarheid) een bruikbaar hulpmiddel zijn om de pijn te identificeren (66). De FLACC schaal kan helpen om verschillende bronnen en symptomen van pijn bij een persoon met CdLS te onderscheiden (R18).

Zoek andere pagina's die hetzelfde onderwerp delen als deze pagina Welke medische zorg kan iemand met CdLS nodig hebben?3 Pijn en gedrag14
pagina geschiedenis
Laatst gewijzigd door Gerritjan Koekkoek op 2020/07/02 14:47
Gemaakt door Gerritjan Koekkoek op 2020/07/02 14:47
Vertaald in het nl door Gerritjan Koekkoek op 2020/07/02 14:47

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               


  

Over de inhoud van de website:

 

Alle informatie die u hier vindt is ter informatie, geen medisch advies! De plaats voor het vinden van specifieke medische adviezen, diagnoses en de behandeling is uw arts/behandelaar. Gebruik van deze site is strikt op eigen risico. Als u vindt dat iets onjuist is, verduidelijking behoeft, verbeterd kan worden, doe dan mee, meld uzelf aan op onze website en stel een verbetering voor. Mocht u dit liever per email doen dan kan dat ook!

Stuur een email: info@rtsyndroom.nl