Community

OC Workshop

door ouders voor ouders

In onze aankomende workshop delen ervaren ouders hun inzichten over OC. Mis deze kans niet! Ontdek samen met Violeta, Esther en Mannin nieuwe manieren om de communicatie van je kind te ondersteunen.

De workshop ondersteunde communicatie (OC) van Barbara van 't Westeinde op 7 oktober was erg informatief voor ouders, begeleiders, familie en vrienden. Enkele ouders hadden aangegeven die dag helaas niet te kunnen, maar wel belangstelling voor OC te hebben. Daarom heeft de oudervereniging besloten nogmaals een workshop aan te bieden.

Op deze dag zullen de presentaties gegeven worden door Violeta Giurgi, Esther Roth en Mannin de Wildt, allen jarenlange ervaringsdeskunige ouders. Hun dochters (resp. 16, 13 en 11 jr) gebruiken allemaal een ander communicatiehulpmiddel: PODD, Aloha en Proloquo2go.

De workshop is geschikt voor ouders die net beginnen aan OC, maar zeker ook voor ouders die er al bekend mee zijn en graag meer verdieping zoeken. Deelnemers van de workshop op 7 oktober, die daarna misschien vragen hebben gekregen over het toepassen in de praktijk zijn ook zeer welkom op deze dag. We hopen dat niet alleen ouders komen, maar ook familie, vrienden, begeleiders, logopedisten, leraren en iedereen die belangrijk is in het netwerk rondom je kind. Zodat ook zij deze informatie krijgen en wellicht nieuwe inzichten krijgen, of beter begrijpen wat je als ouder probeert te bereiken voor je kind.

In de ochtend zal informatie worden gegeven over wat OC is, welke vormen er zijn, hoe communiceren kinderen met het Angelman syndroom en hoe kunnen we OC daar een onderdeel van maken. Hoe kun je als ouders, familie, begeleiders inzicht krijgen in wat goed werkt voor jouw kind, omdat ieder kind uniek is.

Er zal ingegaan worden op de mythes van OC, en er worden voorbeeldfilmpjes vertoond over hoe OC kan werken naast de communicatie die uw kind al laat zien.

Graag horen we van ouders, begeleiders, familieleden, leerkrachten wat hun ervaringen zijn. Zo kunnen we elkaar inspireren om andere dingen uit te proberen of juist meer geduld op te brengen.

Programma:

  • Ontvangst: 9:30 uur
  • Start: 10:00 uur
  • Lunch: 12:30 uur
  • Einde: 17:00 uur

Aanpak:

Ouders kunnen indien mogelijk hun spraakhulpmiddel of een kopie ervan meenemen, zodat zij hun eigen gepersonaliseerde pagina’s kunnen laten zien en daarmee anderen kunnen inspireren.

Omdat door het zelf te doen informatie het beste wordt opgeslagen in het geheugen gaan we ook zelf interactief aan de slag, zodat iedereen kan ervaren hoe het is om te modelleren (voordoen van spraak‐ hulpmiddel) en hoe het voelt wanneer je niet kunt spreken.

In de middag zullen we specifiek aandacht besteden aan personaliseren (het spraakhulpmiddel aanpassen naar de persoon die het gebruikt).

In eerste instantie inhoudelijk: waar denk je aan als je gaat personaliseren, hoe vaak doe je dat?

We vinden het leuk om verschillende voorbeelden te laten zien van ouders die in de zaal zijn, zodat we bij elkaar kunnen zien hoe dat eruit ziet.

Daarna maken we het mogelijk om in groepjes per systeem te kijken hoe dat technisch werkt: bij PODD, Aloha, Proloquo2go of een ander OC systeem.

Er bestaan meer OC systemen dat de genoemde drie. Ook daarover kunnen wij informatie geven.

Van te voren kunt u al vragen opsturen aan ons, zodat deze behandeld kunnen worden in de workshop. Stuur uw vragen aan: info@angelmansyndroom.nl


hotelVDValkUtrechtWinthontlaan

Locatie

Van der Valk hotel Utrecht
Winthontlaan 4‐6,
3526 KV Utrecht

Deelname voor leden: gratis!  (niet‐leden: € 30,‐)

Opgave via: info@angelmansyndroom.nl

Aanmelden voor 2 december 2023

Source:
Page history
Last modified by Andrea Morales on 2024/02/27 13:32
Created by Andrea Morales on 2023/11/16 13:21

About the website contents

 

All of the information on this WebSite is for education purposes only. The place to get specific medical advice, diagnoses, and treatment is your doctor. Use of this site is strictly at your own risk. If you find something that you think needs correction or clarification, please let us know at: 

Send a email: info@rtsyndroom.nl