informatie

Verwerking


De manier waarop ouders en betrokkenen omgaan met de eerste schok, het verdriet en de onzekerheid is voor iedereen anders.De één wil het liefst alleen zijn, een ander wil er graag over praten en weer iemand anders verdiept zich volledig in alle achtergrondinformatie die er te vinden is. Er bestaat geen standaard wijze voor de verwerking, maar het is aan te raden om je gevoelens op je eigen wijze te uiten.

Het is mogelijk om professionele instanties, bijvoorbeeld de huisarts of een maatschappelijk werker, te vragen om hierbij te helpen. De stichting Rubinstein-Taybi Syndroom kan een luisterend oor bieden voor uitingen van verdriet en zorgen voor de toekomst.

De ergste schok en het grootste verdriet zullen na verloop van tijd minder worden, maar al gaat het nog zo goed, het verdriet blijft wel aanwezig. Er zullen altijd momenten zijn waarop de realiteit weer naar de voorgrond komt. Bijvoorbeeld wanneer een even oud neefje gaat afzwemmen of de dochter van de buren op kamers gaat wonen. Het is mogelijk dat dit soort gebeurtenissen opnieuw gevoelens van verdriet oproepen. Het kan helpen om op die momenten steun te zoeken bij familie en vrienden of andere ouders.

Zoek andere pagina's die hetzelfde onderwerp delen als deze pagina NA DE DIAGNOSE1

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

bovenliggend onderwerp
NA DE DIAGNOSE
'
informatie

  

Over de inhoud van de website:

 

Alle informatie die u hier vindt is ter informatie, geen medisch advies! De plaats voor het vinden van specifieke medische adviezen, diagnoses en de behandeling is uw arts/behandelaar. Gebruik van deze site is strikt op eigen risico. Als u vindt dat iets onjuist is, verduidelijking behoeft, verbeterd kan worden, doe dan mee, meld uzelf aan op onze website en stel een verbetering voor. Mocht u dit liever per email doen dan kan dat ook!

Stuur een email: info@rtsyndroom.nl